Contact
Wedstrijden

Wedstrijden

Bodybuild wedstrijden zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Tegenwoordig zijn deze wedstrijden te onderscheiden in amateur- en prof wedstrijden. Tijdens bodybuild wedstrijden wordt je gekweekte fysiek doorgaans beoordeeld door een vakjury. Met deze wedstrijden zijn serieuze geldbedragen te winnen.

Ontstaan van bodybuilding wedstrijden

De eerste bekende bodybuilders komen voort uit de jaren 30 van de vorige eeuw. De zogeheten Mr. America en Mr. Universe wedstrijden waren de eerste professionele bodybuild wedstrijden die georganiseerd werden. De winnaars kregen een plaats in het tijdschrift van Joe Weider, het hoofd van het bodybuildingimperium. Zodoende groeide de wedstrijden flink in populariteit. Eind jaren 70 werden de bodybuilding wedstrijden uitgebreid met een vrouwentak, genaamd Ms. America.

Voorbereiding bodybuild wedstrijden

Voordat je daadwerkelijk deel gaat nemen aan een wedstrijd moet je op de hoogte zijn van wat er allemaal op je af zal gaan komen. Meestal word je bij professionele bodybuilding wedstrijden ingedeeld op gewicht of lengte. Laatstgenoemde is niet beïnvloedbaar, maar je gewicht of vetpercentage zijn wel degelijk te beïnvloeden voor een wedstrijd.

Jezelf presenteren

Bij professionele wedstrijden staat lang niet alleen je fysieke voorkomen centraal. Ook de manier waarop jij op het podium staat is van belang. Je moet jezelf presenteren. Tijdens jouw 'moment of fame' draag je een slip en ben je ingesmeerd met olie of bruiningsmiddel. Dit met als doel om je spieren zo zichtbaar mogelijk te maken.

Strike a pose

Onderdeel van jezelf presenteren is natuurlijk ook het poseren. Middels verschillende poses laat je al je spiergroepen zien aan de jury.

Begeleiding bij professioneel bodybuilding

Het deelnemen aan een bodybuild wedstrijd is doorgaans niet iets wat je alleen doet. Hulp van buitenaf is zeer zeker welkom! Licht mensen in je directe omgeving in. Dit kan resulteren in steun en begrip van buitenaf.

Om echt het beste uit jezelf te halen is het hebben van een coach of trainingsmaatje aan te raden. Zij kunnen je door de zware momenten heen slepen en helpen met het vinden en uitvoeren van de best passende poses. Ook raden we je aan om eens te praten met iemand die in het verleden heeft deelgenomen aan een bodybuild wedstrijd. Zij weten als geen ander wat je juist wél en niet moet doen.

Blogs: Wedstrijden