Contact
Voeding en supplementen

Voeding en supplementen

De equivalent van bodybuilding is misschien wel het aspect voeding. Wanneer je niet goed omgaat met je bodybuilding voeding zullen je spieren niet groeien. De aandacht gaat vaak het meest uit naar trainingen en ultieme workouts. Maar zodra jij geen besef hebt van hoeveel calorieën en eiwitten je per dag nodig hebt zul je nooit je maximale resultaat behalen. We nemen een kijkje naar de meest belangrijke voedingsbronnen voor het bodybuilden.

What to eat?!

Belangrijk bij bodybuilding voeding zijn de voedingswaarden die je binnenkrijgt. Zo moet je tijdens het bodybuilding proces dagelijks een vooraf berekende hoeveelheid aan calorieën eten. Voldoende calorieën betekent dat je lichaam genoeg energie binnenkrijgt voor de standaard processen. Het berekenen van de juiste hoeveelheid calorieën per dag is eenvoudig te berekenen middels een voedingscalculator.

Proteïne

Ook de inname van proteïne is iets dat nauwkeurig op peil gehouden dient te worden. Dagelijkse inname verhogen in combinatie met een goed krachttrainingsschema kan op een gezonde manier bijdragen aan de toename van vetvrije spiermassa.

Koolhydraten

Daarnaast speelt de inbreng van koolhydraten een grote rol bij de groei van spieren. Koolhydraten dragen zowel bij in het realiseren van spiergroei als in beperken van spierafbraak. Na afloop van een workout zijn je spieren helemaal leeg en hebben ze behoefte aan de inbreng van koolhydraten om de spieren te laten herstellen en repareren. Wanneer je een tekort aan energie hebt kan behalve de vetten ook de proteïne in je spieren worden afgebroken. Dit gaat ten koste van je spiermassa.

Vetten

Tot slot bespreken we nog kort de vetten. Het lichaam heeft bepaalde vetten om meerdere redenen nodig. Een tekort kan een vertraging in herstel en daarmee overbelasting veroorzaken.

Vetten kunnen worden onderverdeeld in goede en slechte vetten. Omega 3 en 6 vetten zijn goed en zorgen voor een anabole omgeving voor de spiergroei. Wanneer je nauwlettend bezig bent met bodybuilding raden we je aan om dagelijks ten minste 40 gram van deze gezonde vetten binnen te krijgen. Enkele gezonden vetten zijn: pindakaas, noten en zalm.

Blogs: Voeding en supplementen
Voeding en supplementen
Voedingsschema

Gezien de nauwkeurigheid in de benodigde voeding voor bodybuilding is een bodybuilding voedingsschema geen overbodige luxe. Een schema helpt je vragen als: 'Wat is nou echte bodybuilding

Lees meer
Voeding en supplementen
Bodybuilding supplementen

Als aanvulling op je voeding kun je gebruik maken van supplementen. Het gebruiken van supplementen kan meerdere doeleinden hebben. Zo kun je middels bodybuilding supplementen snellere resultaten boeken. Naast

Lees meer