Contact
Trainen

Trainen voor bodybuilding

Hoe ziet een training van een echte bodybuilder er nou uit? Er zijn namelijk tal van bodybuilding trainingen. Iedere training zal als doel hebben om zoveel mogelijk spiermassa te creëren in combinatie met een zo laag mogelijk vetpercentage. In deze rubriek laten we je kennis maken met de ins en outs van een trainingsschema van een professionele bodybuilder. Nog niet zo ver? Dan is er ook nog een bodybuilding trainingsschema voor beginners. Kortom, iedereen komt aan bod op www.nlbodybuilding.nl.

Trainen voor bodybuilding

Kenmerkend aan een échte bodybuilding training is de variatie van oefeningen. Sport wetenschappers beweren namelijk dat oefeningen leiden tot lokale hypertrofie. Dit houdt in dat er sprake is van spiergroei op verschillende delen langs de spiervezels. Ook het variëren met gewichten in de vorm van stangen, dumbbells of platen zorgt voor een grotere uitdaging voor het lichaam. Dit zal in eerste instantie leiden tot grote spier 'beschadiging'. Echter zal het gebruik van diverse gewichten het eerder genoemde hypertrofie proces versnellen door toename van plaatselijke groeifactoren. Ook geven wetenschappers aan dat een bodybuilding training meer succes zal hebben bij het gebruik van een hoger volume in de vorm van hogere gewichten en het aantal uit te voeren sets.

RUN, RUN, RUN

Ook cardio heeft een grote impact bij het trainen voor bodybuilding. Ondanks dat niet alle bodybuilders het gedurende het 'off-season' doen is er sprake van groeiende belangstelling voor HIIT (High Intensity Interval Training). De keuze van deze training valt meestal op joggen of hardlopen, maar ook de cross trainer, fietsen of helling wandelen wordt steeds vaker gedaan.

Een regelrechte HIIT!

Maar wat is nu de reden van de groeiende belangstelling voor HIIT? Huidige resultaten tonen namelijk aan dat kracht toename achterblijft wanneer er enige vorm van cardio aan je trainingsprogramma toegevoegd is. Echter wordt er aangetoond dat de spieraanmaak (hypertrofie) lichtelijk hoger is.

Blogs: Trainen
Trainen
Trainingsschema

Trainingsschema's voor bodybuilding heb je in allerlei soorten en maten. Een trainingsschema kan diverse doeleinden hebben als: Massa, Bulk

Lees meer
Trainen
Blessures voorkomen & herstellen van blessures

Door de grote mate van kracht die gepaard gaat met bodybuilding brengt het natuurlijk de nodige risico's met zich mee

Lees meer
Trainen
Doping

Er is pas sprake van een prestatie wanneer je presteert op eigen kracht. Mede daarom zijn wij afkerend ten opzichte van doping. Onderzoek toont aan dat binnen de Nederlandse bevolking in de leeftijdscategorie 15 tot 65 jarige 1,

Lees meer