Contact
Bodybuilding

Bodybuilding

Iedereen heeft zo zijn eigen opvattingen over het menselijk lichaam. 's Werelds best gemaakte machine. Wij benaderen dit opkomende fenomeen vanuit de kant van de sporter. En nemen je mee naar een reis door de wereld van Bodybuilding.

Bodybuilding kan gezien worden als zowel een sport als trainingsmethode met als doel spieren te kweken en uiteindelijk het lichaam te upgraden in de zin van spiermassa. Uiteindelijk kunnen de gedane prestaties worden getoond in de vorm van bodybuilding wedstrijden. Deze vinden wereldwijd plaats.

Geschiedenis

Hoewel fitness met name het afgelopen decennia aanzienlijk populairder is geworden moeten we voor bodybuilding terug naar het eind van de negentiende eeuw. Hier werd destijds de term 'strongmen' in het leven geroepen. De Europeaan Eugen Sandow was een van de voorlopers in het creëren van een opvallend fysiek. Sandow kon door de grote commotie rondom zijn lichaam zichzelf onderhouden door enkel en alleen zijn lichaam te laten zien aan mensen. Tot op de dag van vandaag gaat Eugen Sandow door het leven als 'The Father of Modern Bodybuilding'.

Een aantal jaren later volgde ook de grote doorbraak in de Verenigde Staten. De Amerikaan Bernarr Macfadden introduceerde een magazine wat in het teken van de fysieke cultuur rondom het menselijk lichaam. Om zijn blad te promoten werden er een serie wedstrijden om de titel 'America's Most Perfectly Developed Man' georganiseerd.

Risico's

Gedurende de afgelopen jaren is de populariteit van de sport sterk toegenomen. De drang om een fraai fysiek te hebben is bij vele groter dan ooit. Dit leidt in sommige gevallen tot dopingmisbruik en andere kritieken. Dit vindt zowel in het professionele- als amateurcircuit plaats. Tal van geneesmiddelen worden gebruikt om op een minder intensieve en vooral snellere manier tot een onnatuurlijke groei van de spieren te komen. Producten als testosteron, groeihormonen of anabole steroïden blijken hier zeer effectief in te zijn. Het gebruik van deze hormoonproducten brengt serieuze risico's met zich mee. Met in sommige gevallen zelfs stergevallen als gevolg.

Blogs: Bodybuilding
Bodybuilding
Bodybuilding tips

Wil je op een natuurlijke manier gespierd worden? Dan vind je hier de beste bodybuilding tips. Iedereen kan, middels werk, een verfraaid en uiteindelijk bodybuild fysiek kweken. Het is natuurlijk maar net hoeveel

Lees meer