Contact

Blessures voorkomen & herstellen van blessures

Door de grote mate van kracht die gepaard gaat met bodybuilding brengt het natuurlijk de nodige risico's met zich mee. We nemen een kijkje naar de meest voorkomende bodybuilding blessures en geven bruikbare tips over hoe je deze bodybuilding blessures kunt voorkomen!

Meest voorkomende bodybuilding blessures

De meest voorkomende bodybuild blessures binden zich vaak in een klein hoekje. Vaak zijn het ontstekingen in pezen of in de vorm van slijmbeurs dat zich tussen de pezen en botten bevindt. Ontstekingen zijn vaak het gevolg van overbelasting of het (verkeerd) uitvoeren van herhaalde bewegingen. Vaak is een zalf of paar dagen rust genoeg voor een goed herstel.

Als we het menselijk lichaam bekijken zien we dat de rug van de bodybuilder het vaak zwaar te verduren heeft. Rugblessures kunnen echter, in tegenstelling tot ontstekingen, verrekkingen of verstuikingen zwaardere gevolgen hebben. Rugblessures ontstaan vaak door oefeningen met teveel gewicht. De grote druk die dan wordt uitgeoefend op de wervelkolom kan serieuze en vooral pijnlijke gevolgen met zich meebrengen. Wanneer je deze pijn voelt is het dan ook raadzaam meteen naar een dokter te gaan en te stoppen met trainen. In veel gevallen is er sprake van een kleine hernia die zichzelf zal herstellen, maar soms is een operatie genoodzaakt.

Bodybuild blessures voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Het oplopen van een blessure kan gepaard gaan met verschillende bewuste dan wel onbewuste factoren. We geven je enkele bruikbare tips om deze blessures in de toekomst te voorkomen.

Heeft u nog tips om bodybuild blessures te voorkomen? Neem dan contact met ons op!

Terug naar overzicht